Bionutria Nyhedsbrev

Nyhedsbrev – Maj 2016


Foråret er nu for alvor kommet og de sidste afgrøder bliver etableret i et varmt og tørt såbed.

Det er nu du bør være meget opmærksom på mangamangel i de sidst såede vårsædsmarker. De har endnu ikke nået at lave et ordentligt rodnet, og jorden tørrer lynhurtigt ud i disse dage, hvilket fremprovokerer manganmangel. Mange steder vil det derfor være nødvendigt at tildele mangan før ukrudstssprøjtning.

Vintersæden strækker sig, og er kommet over den mest sårbare periode mht. mangan. Nu gælder det om at holde forsyningen af mikronæring intakt ved tildeling af 2-3 L BioCrop OptiXL i hver svampesprøjtning.


Blandbarhed
Rigtig mange kører med BioMangan og vores andre mikronæringsstoffer i tankblandinger med plantebeskyttelsesmidler.
BioNutria produkterne blander fint med rigtig mange ting, når blot forskrifterne følges. Der er naturligvis et loft for hvad, der kan lade sig gøre, og blander man meget mere end 2-3 komponenter i samme tankblanding, skal dette gøres med omtanke.

Det er en god ide, at planlægge sine sprøjtninger i god tid og evt. lave en blandetest inden, hvis man er i tvivl, om blandingen kan lade sig gøre.
Blandetesten kan nemt udføres med et stort syltetøjsglas eller en klar plastflaske og en 20 ml. engangssprøjte.
Der kommes 1 l vand i glasset/flasken svarende til 100 l vand/ha. Dernæst tilsættes de ønskede midler i forholdet 1:100 med engangssprøjten, i den rækkefølge der anbefales. Sæt låget på og ryst. Herefter vil du kunne se, om opløsningen stadig er letopløst, eller om der kommer klumper i blandingen. Lad opløsningen stå i ½ time og se, om den stadig er letopøselig, når glasset rystes.

Læs mere omkring blandbarhed her

Download BioNutria's blandingstabel her


Vi har rigtig travlt med at køre varer ud til kunder i denne tid og forventer, at der vil være travlt i noget tid endnu. Bestil derfor dine vare i god tid, så du har dem, når de skal bruges.

Ring til Jens Bach Andersen på 2712 6986 eller Lars Olsen på 2880 9086, vi er klar ved telefonerne – og vi er også altid klar til med fagligt input til erfagrupper, markvandringer, undervisning mm.

Med venlig hilsen
BioNutria Danmark

Rådgivning og Salg

Salgs- og produktkonsulent
Jens Bach Andersen

Mobil: +45 2712 6986
e-mail: jba@bionutria.dk


Salgs- og produktkonsulent
Lars Olsen

Mobil: +45 2880 9086
e-mail: lo@bionutria.dkKlik her, hvis du ikke ønsker at modtage denne nyhedsmail fremover!