Bionutria Nyhedsbrev

Nyhedsbrev – April 2016

April er startet vådt, og mange steder har vi fået over 50 mm den første uge. Det giver en naturlig pause i såarbejdet og dermed mulighed for at optimere på andre ting.

Har du ikke allerede lagt en plan for brug mangan og øvrige mikronæringsstoffer, er vi klar til en snak om produkter og strategier – kontakt Lars på 2880 9086 eller Jens på 2712 6986.

Husk at mikronæring ikke bare er mikronæring. Som vi beskrev i forrige nyhedsbrev, er BioNutrias produkter helt i top, når det gælder optagelse og effekt i planterne.
Se forrige nyhedsbrev om mikronæring her.

Blandbarhed
Blandbarhed er et af de emner, vi får mange spørgsmål til. Generelt er vore produkter meget blandbare og kan uden problemer glide ind i de planlagte sprøjtninger. Men der er grænser for, hvor mange og hvilke komponenter man kan blande. Hårdheden af dit vand betyder også en del for blandbarheden. Derfor gentager vi vore råd om blanding her: 

  1. Følg altid vor anvisning for blanderækkefølge
  2. Bor og mangan i samme sprøjtning kræver pH sænkning
  3. Bland aldrig med mere end to plantebeskyttelsesmidler
  4. Lav en testblanding i glas eller spand hvis du er tvivl
  5. Hav rigeligt vand i sprøjten før blanding
  6. Bland under omrøring og udbring umiddelbart efter opblanding
  7. Lav en fast rutine for vedligehold og rensning af sprøjten og dens filtre
  8. Brug kobberprodukter målrettet

Desuden henviser vi til vor hjemmeside, hvor du kan finde en række blandetest og yderligere anvisning for blandinger.
Blandinger er et område, hvor der ikke findes en 100 % sandhed. Nogle kan uden problemer blande rigtig mange komponenter, andre blander samme komponenter og oplever problemer med både filtre og dyser. Derfor gælder det om at kende sit vand og sin sprøjte, og følger du ovenstående råd, vil mange problemer være elimineret.

Igen i år er BioNutria med i en række landsforsøg. Billedet viser forsøget i raps hos Jægersborg ved Skanderborg. Parcellen til højre får/har fået BioBor og BioCropoptiXL 3 gange.
Vi er også med i en række demoer og "forsøj" – bl.a verdensrekordforsøget i raps hos Fionia Agro, der vises frem 20. april, når Centrovise holder Rapsdag 2016.

Har du en ide til en afprøvning, er du velkommen til at ringe til Lars på 2880 9086 eller Jens på 2712 6986, så taler vi om det. Ligeledes er vi altid klar med et fagligt input til erfagrupper, markvandinger, undervisning mm.

Med venlig hilsen
BioNutria Danmark

Rådgivning og Salg

Salgs- og produktkonsulent
Jens Bach Andersen

Mobil: +45 2712 6986
e-mail: jba@bionutria.dk


Salgs- og produktkonsulent
Lars Olsen

Mobil: +45 2880 9086
e-mail: lo@bionutria.dkKlik her, hvis du ikke ønsker at modtage denne nyhedsmail fremover!