Nyhedsbrev 8/2013

 

For mange er ferien overstået og for alle er det tid til at tænke på efteråret og vinteren. Hvilke tiltag skal der gøres på golfbanen for at græsserne klarer sig bedst muligt, dels gennem efteråret- som traditionelt byder på svampeproblemer og vinteren som, med sne på en ufrossen jord, kan ødelægge græsserne på få (timer) dage.

Vores bud på den bedst mulige beskyttelse af græsserne fremgår af nedenstående tekst. Vi har for øvrigt den store fornøjelse, at konstatere at nogle af Tysklands højst profilerede baner igen i år følger vores efterårskoncept.

Her og nu.

Trin 1.

Her og nu er det vigtigt, for ikke at sige meget vigtigt, at tilføre BioFosfit. Produktet har erfaringsmæssigt vist en særdeles god effekt mod Pythium, effekten er efterfølgende dokumenteret i forsøg.

Der bør tilføres 10 l. BioFosfit/ha. Snarest muligt. Behandlingen bør gentages 2-3 gange i løbet af efteråret, det vil sige, at I bør tilføre ca. 30 l./ha.

Billig produktnyhed
BioFosfit er efter vores mening det bedste produkt på markedet, men kvalitet koster og vi må konstatere, at prisen er en afgørende faktor på mange golfbaner. Vi har derfor besluttet, at tilbyde en ny BioFosfit som vi kalder BioFosfit Basic.

I princippet er det samme produkt, men BioFosfit Basic indeholder ikke Biostimulanter. Til gengæld er den langt billigere. Prisen er 800 Kr./10 l.

Hent PDF her

Trin 2

Det er vigtigt at holde græsserne tørre og i efteråret som ofte byder på megen regn er det meget vigtigt, at få vandet på overfladen bort så hurtigt som muligt. Vores anbefaling er, at der udsprøjtes 6-10 l BioFlow/ha. Behandlingen kan eventuelt gentages.

Hent PDF her

Trin 3

BioCalcium er et yderst vigtigt produkt og anvendes både om foråret og efteråret for at sikre at plantecellerne ikke mangler calcium hvilket medfører en betydelig øget risiko for at svampesporerne kan etablere sig. Vores anbefaling er, at der udbringes 30 l. BioCalcium/ ha og hvis vi får en lang regnvejrsperiode bør gødskningen gentages. Biocalcium kan blandes med BioFlow.

Husk på, at hvis det regner meget, eller luftfugtigheden er høj er calciumoptagelsen meget lav eller måske stoppet helt. Dermed er plantecellernes evne til at modstå et svampeangreb meget lav.  Især Rødsvingel (Festuca) har vist sig at være meget følsom.

Hent PDF her

Trin 4

BioGolf Vinter udbringes vejledende fra midten af september, men naturligvis er det vejret (temperaturen) som bestemmer. Er temperaturerne så høje, at det nærmest er Indian Summer, kan gødskningen udsættes til oktober.

BioGolf Vinter er, ikke uden grund, den mest anvendte flydende efterårsgødning i Skandinavien. Der skal tilføres 600 kg/ha. Gødskningen fordeles ad 2-3gange.

Hent PDF her

Trin 5

BioGolf Fusarium Inhibitor,
Sammen med BioGolf Vinter er det mere reglen end undtagelsen, at gødningen anvendes gennem efteråret og, hvis jorden er frostfri, gennem hele vinteren. De seneste 10 år har Fusarium Inhibitor fået et næsten legendarisk ry.

Doseringen er vejledende 600 kg./ha som fordeles i doser a. 100 l/ha. Gødningen kan med stor fordel udbringes ufortyndet, alternativt i en valgfri vandmængde.

Hent PDF her

Spar penge på fragt

Planlægning er vigtig og der er mange penge at spare på fragten hvis I laver en samlet bestilling. Dermed har vi mulighed for at lægge 10 l. dunkene på containeren.

Kommende sæson

Næste års priser på gødning.  Videresend gerne dette til din bestyrelse.

Som tidligere nævnt er efteråret og vinteren planlægningstid og budgettet skal laves. Jeg vil gerne, allerede nu markere, at vi har besluttet at være den leverandør til golfbaner i Skandinavien samt Tyskland og Østrig som har både de bedste og de billigste gødninger. Det gælder også fast gødning (golfkvalitet) samt græsfrø. Vi har, som de fleste ved, reduceret vores salgsstyrke i marken og de sparede lønomkostninger gør det muligt, at sælge vore produkter med en uhørt lav avance.

Vi har allerede nu aftaler på plads som sikrer, at INGEN, når der måles på mængden af tilførte næringsstoffer, kan konkurrere med os – hverken på pris eller kvalitet. Din måske vigtigste opgave som chefgreenkeper er, at finde ud af hvilke næringsstoffer og i hvilke mængder de skal tilføres græsserne. Først når du kender behovet kan du indhente tilbud fra diverse firmaer og du kan nemt, elegant og meget effektivt frasortere useriøse tilbud.
Med ønsket om en god efterårssæson

Kontakt Salg

Jens Peder Lilholt
Telefon 40 37 90 86, eller mail jp@bionutria.dk

RÅDGIVNING:

Ove Andersen
Telefon 0046 76 100 54 19 eller mail bio@bionutria.dk

Se mere på www.bionutria.dk/files/files

Med venlig hilsen
Ove Andersen / BioNutria Danmark
Klik her, hvis du ikke ønsker at modtage denne nyhedsmail fremover!