Nyhedsbrev 8/2011
Ny medarbejder i Danmark

Med virkning fra den 1. november 2011 er Niels-Peter Jensen ansat i BioNutria Scandinavia som Salgskonsulent på gødning og Produktchef for græsfrø.

Niels-Peter Jensens geografiske arbejdsområde er den sydlige del af Sverige samt Sjælland, Lolland, Falster og Bornholm. Derudover vil Niels-Peter have ansvaret for den sydlige del af Sverige.

Niels-Peter Jensen er en kendt person i golfbranchen og har gennem de seneste år arbejdet intensivt med salg af frø og gødning til de danske golfbaner. Niels-Peter har, udover en meget betydelig og værdifuld erfaring, en særdeles god uddannelse indenfor alt vedrørende græsdyrkning/pleje. Vi er naturligvis glade for, at Niels-Peter har valgt os som sin fremtidige arbejdsplads, og glæder os over at få en så vellidt og kvalificeret medarbejder.

Niels-Peter Jensen kan kontaktes på
Telefon +45 40 12 90 86
eller email npj@bionutria.dk


Produktnyt:
BioNutria bliver nu totalleverandør

Med virkning fra medio uge 44 har vi, udover vores BioGolf gødninger, også valgt at forhandle faste gødninger samt græsfrø.

Vi er dermed klar til at være totalleverandør af gødning og græsfrø til de danske golfbaner.

Vores samlede produktsortiment kan - fra uge 44 - ses på www.bionutria.dk/files/files


Godt nyt:
Eksperter anbefaler BioNutrias produkter

Vi har, som alle ved, argumenteret meget for svampehæmmende gødninger, hvilket omfatter stort set alle vore egne produkter og ikke mindst BioFosfit. Vi har nu den glæde, at eksperter på området anbefaler BioFosfit, BioGolf Fusarium Inhibitor, BioStar Classic og øvrige af vores produkter på grund af de svampehæmmende egenskaber.

BioFosfit er for øvrigt det eneste fosfitholdige produkt, som er sammensat af ikke mindre end tre svampehæmmende produkter. Desværre forsøger andre firmaer at efterligne vores produkt med andre og billigere fosfitholdige produkter, men de kan kun sammenlignes på fosfit indholdet. De øvrige aktivstoffer findes kun i BioFosfit. BioFosfit er derudover det eneste produkt på markedet, som i afprøvninger har dokumenteret sin effekt.


Kort fortalt:

Anvender du vores BioGolf gødning, får du ikke bare de fineste gødningsprodukter, som findes på markedet, du får samtidigt og uden meromkostning gødninger, som med sikkerhed vil reducere svampetrykket i jorden og i planterne.


Køb af gødning

Flere golfbaner har købt gødning til kommende sæson og resten skal nu beslutte, hvor gødningen skal indkøbes. Jeg vil i den forbindelse bede om, at man så hurtigt som muligt bestiller gødningen.

Fra diverse råvareleverandører er der meldinger om, at der er lange leveringstider på enkelte råvarer. Dette er ikke mindst gældende med hensyn til mikronæringsstoffer.


Hvorfor?

Det skyldes simpelthen den økonomiske krise som råder i øjeblikket. Der er lukket flere produktionsanlæg, hvilket desværre betyder, at der er måneders leveringstid på enkelte råvarer. Sidste år var det i en periode umuligt at fremskaffe mangan i Danmark.

Vi ønsker naturligvis, som alle andre producenter, at have så lille et lager som overhovedet muligt, men det kræver planlægning. Bestil derfor venligst gødningen i god tid hvilket vil sige inden nytår.


Jordbundsanalyser, hvornår?

Jordbundsanalyser kan foretages om efteråret eller om foråret. Det er i princippet underordnet, hvornår det gøres, men det er vigtigt år efter år at gøre det på samme tid. Altså enten efterår eller forår.

Køber du gødning ved os for 20.000 kr. eller mere får du 18 jordbundsanalyser gratis og naturligvis får du en gratis vurdering af resultaterne.

Bladanalyser kan vi ligeledes tilbyde, men det er først til kommende sæson det er aktuelt.


Hvilke produkter skal anvendes
i den kommende tid?

Ser vi på kalenderen nærmer vinteren sig, og i de nordlige egne af Sverige er det faktisk allerede vinter. De fleste vil sikkert gøre næsten alt for at stå med så fine green´s som muligt til foråret. Det gøres bedst muligt ved at anvende BioGolf Fusarium Inhibitor frem til snedække og i de områder, hvor der ikke falder sne, skal Fusarium Inhibitor anvendes gennem hele vinteren.

En øget forsikring mod skadelige svampe kan tegnes ved at udsprøjte 10 l. BioFosfit/ha. umiddelbart inden sneen falder. Jo tættere BioFosfit’en udbringes før snefald des bedre er effekten. Det samme gælder Fusarium Inhibitor.


Vi glæder os til en ny, spændende sæson...Har du spørgsmål eller ønsker du yderligere information,
kan du kontakte os på følgende numre:

Jens Peder Lilholt
Telefon 40 37 90 86, eller mail jp@bionutria.dk

Niels-Peter Jensen
Telefon 40 12 90 86, eller mail npj@bionutria.dk

RÅDGIVNING:
Ove Andersen
Telefon 0046 76 100 54 19 eller mail bio@bionutria.dk

Se mere på www.bionutria.dk/files/files


Med grønne hilsener
Ove Andersen / BioNutria DanmarkKlik her, hvis du ikke ønsker at modtage denne nyhedsmail fremover!