Nyhedsbrev 6/2012
Hermed et lille kort nyhedsbrev før efterårssæsonen...


Forebyggende svampebekæmpelse

Her i Sverige (MidtSverige) er det nu officielt efterår og forberedelserne til indvintring af græsserne er i gang.

I Danmark er klimaet varmere og i en længere periode. Flere golfbaner skal fortsat udbringe sommerprogrammet og se tiden an til midten eller slutningen af september.

Vigtigt er det, at eventuelle svampeangreb holdes nede. Udbring derfor Fusarium Inhibitor når der ses angreb og gerne forebyggende. Det samme er gældende for BioFosfit. BioCalcium er ligeIedes et vigtigt produkt her i efteråret. Iøvrigt vil jeg stærkt anbefale en eller flere behandlinger med BioFlow, det er vigtigt for at overskydende vand kan ledes væk fra Green´s. Husk vandlidende greens er ekstra modtagelige for svampeangreb.

Vær opmærksom på, at den svampehæmmende effekt kan øges betydeligt ved at pH sænke produkterne.Det er billigt og effektivt

Vi er i gang med at sende efterårsgødningerne BioGolf Vinter og Fusarium Inhibitor ud til banerne. Jeg vil gerne opfordre til, at I ringer til Jens Peder eller Niels Peter og bestiller 2*10 l BioFosfit, 1*10 l BioFlow og 3*10 l BioCalcium. Det rækker til resten af sæsonen på 1. ha green.

Kan vi lægge dunkene ovenpå containerne med BioVinter og Fusarium Inhibitor er fragten gratis.Ny patentanmeldt produktserie

Som I alle ved har flere af vore produkter en direkte svampehæmmende effekt. Det gælder BioGolf Vinter, Fusarium Inhibitor, BioStar Classic, BioColour og BioFosfit. Derudover har BioCalcium en inddirekte hæmmende svampeeffekt.

Tankegangen bag vor produktsammensætning har gennem flere år været at formulere produkter, som udover gødningseffekten har andre positive effekter og dette har ført til et helt nyt produktkoncept med navnet Nutri-Cid.

Nutri-Cid er en flydende gødning der består af rene plantenæringsstoffer og indeholder ikke nogen form for miljøfremmede giftstoffer.

Nutri-Cid har som en sidegevinst den effekt, at snegle herunder dræbersnegle samt orm inaktiveres øjeblikkelig og dør i løbet af minutter.

Derfor er Nutri-Cid patentanmeldt som et sneglebekæmpelsesmiddel og beskyttet i 145 lande. Nutri-Cid har været på vej i 2 år og er afprøvet på en dansk golfbane. Nutri-Cid navnet er i øjeblikket under varemærkeregistrering.

Vi kan sammensætte Nutri-Cid produkter på mange måder, og der er ingen tvivl om, at flere golfbaner vil have stor nytte af produkterne. Vi kan sammensætte produktet specielt ud fra dine ønsker og de problemstillinger dine arealer byder på.Vi er kort fortalt, med den nye produktserie, i stand til
- med samme produkt og i samme arbejdsgang at:

1. tilføre næringsstoffer
2. fjerne uønskede orm og snegle
3. hæmme etablerede svampeangreb
4. skabe en flot farve på græsserne


Det bedste og vigtigste af det hele er, at effekterne opnås med rene plantenæringsstoffer og uden brug af nogen form for miljøfremmede giftstoffer.

Nutri-Cid konceptet markedsføres nu til golfbanerne i Danmark, men vi vil snarest gå videre til vores andre markeder. Til næste år forventes det, at Nutri-Cid gødningerne går ud til den almindelige konsument.

Det var lidt, om efterårets gødskning af green samt Nutri-Cid.Men hvordan er det ellers gået?

På personalesiden er der sket meget...

Vi har i det seneste år mere end fordoblet vores omsætning, hvilket selvsagt er tilfredsstillende. Vi har ansat to nye sælgere i Danmark, Niels-Peter, som er en stor kapacitet og et utroligt aktiv for vores firma på golfområdet og Carina Klünder som arbejder med mikronæringsstoffer til landbruget. Derudover har vi ansat en ny sælger i Tyskland og vi søger fortsat sælgere i Tyskland. Sidst, men ikke mindst har vi ansat en ny sælger i Sverige.På produktsiden er der sket endnu mere...

Vores flydende fairwaygødninger har været en kæmpesucces. Flere baner har i mindre omfang, prøvet gødningen i år og flere har allerede bestilt flydende fairwaygødning til alle fairways, til næste år. Grundene til det er ganske banale. Gødningen er billigere end faste fairwaygødninger, udbringningen giver mulighed for at trække fairways op, der er mulighed for at lave utroligt flotte fairways og endelig – og det er vigtigt, kan vi sammensætte indholdet næringsstoffer efter behov. Vi henviser gerne til en chefgreenkeeper som har brugt gødningen i år.

Faste gødninger og græsfrø er blevet en del af vores produktportefølje og det har fra starten været en succes. Vi forventer til kommende sæson at fordoble salget af fast gødning og græsfrø.Demodagene

Vi glæder os til demodagene i Odense og ser frem til at fortælle mere.


Din succes – er vores succes, så enkelt er det!Kontakt

Jens Peder Lilholt
Telefon 40 37 90 86, eller mail jp@bionutria.dk

Niels-Peter Jensen
Telefon 40 12 90 86, eller mail npj@bionutria.dk


RÅDGIVNING:

Ove Andersen
Telefon 0046 76 100 54 19 eller mail bio@bionutria.dk

Se mere på www.bionutria.dk/files/files


Med grønne hilsener
Ove Andersen / BioNutria Danmark
Klik her, hvis du ikke ønsker at modtage denne nyhedsmail fremover!