Nyhedsbrev 6/2011

Til Chefgreenkeeperen

Delresultaterne fra det svenske forsøg viser
at BioFosfit har en særdeles god effekt overfor Pythium Blight
- efter udbringning af bare 33% af den anbefalede dosering.

Mange greenkeepere kender til Pythium Blight, som i øvrigt ofte forveksles med sneskimmel. Svampen har en meget høj formeringshastighed og i varmt og fugtigt vejr, som det ofte ses i det tidlige efterår, kan den, i løbet af et døgn,ødelægge green´s.

Det er derfor yderst vigtigt, at iværksætte en forebyggende behandling.

Følg linket og se mere om den frygtede sygdom

Se billeder af den frygtede sygdom


BioFosfit - særdeles effektivt mod Pythium Blight

Vi er naturligvis ovenud tilfredse med, at vores BioFosfit, som udover kalifosfit også indeholder Auxin og kulhydrater, nu i kontrollerede forsøg har vist sig, at have en særdeles god effekt mod Pythium Blight.


BioFosfit produceres af BioNutria Danmark og er et unikt produkt

Yderligere tilfredsstillende er det, at effekten er set efter bare 2 behandlinger med 10 l. BioFosfit/ha. Effekten har altså vist sig efter tilførsel af bare 33 % af det anbefalede dosering.


Vi ser frem til at komme med
den næste statusrapport fra forsøgene

For at være på forkant med forebyggende svampebekæmpelse. argumenterede jeg i det forrige nyhedsbrev for, at anvende BioFosfit, BioCalcium og BioFlow i det tidlige efterår. Jeg vil ligeledes, som i det tidligere nyhedsbrev, kraftigt opfordre chefgreenkeeperen til at få analyseret en jordprøve for at se om og hvilke svampe der er i green´s. Det er en uvurderlig hjælp i forbindelse med svampebekæmpelsen.

Analysen udføres af Botaniska Analysgruppen og du kan kontakte dem direkte eller via os. Vi formidler analyser på Non Profit basis.

Som en chefgreenkeeper i dag sagde: når vi først ser et svampeangreb er vi allerede kommet bagefter, det drejer sig nu om at indstille sig på en ny verden, uden fungicider, men med andre muligheder og frem for alt - at være foran.

Interessen for vores svampehæmmende efterårsprogram har været så overvældende, at jeg, af hensyn til vores produktion, beder om, at jeres ordre er inde snarest muligt og gerne inden medio juli. Det skyldes, at vi planlægger distribution af produkterne i den første uge af August måned.

Vi vil naturligvis forsøge at kontakte jer så hurtigt som muligt, og vi ser frem til at få en spændende dialog.

Link til BioFosfit

På safari i sommerferien

Lidt uden for den traditionelle gødningssnak...

De fleste forbinder uden tvivl ordet safari med en jagt eller fotosafari i Afrika. Det er naturligvis også en mulighed, spændende oven i købet, men rent faktisk betyder ordet safari, at rejse. Ordet er oprindeligt arabisk og kommer fra det konstruerede sprog lingua franca Swahili.

Jeg vil gerne slutte den skrivelse af med at ønske alle en rigtig god sommer og udtrykke håbet om, at I må have en Safari njema, som betyder god rejse.


For yderligere oplysninger kan du kontakte:

SALG:
Jens Peder Lilholt
Telefon 40379086, eller mail jp@bionutria.dk

Lasse Rasmussen
Telefon 40129086, eller mail lr@bionutria.dk

RÅDGIVNING:
Ove Andersen
Telefon 0046 76 100 54 19 eller mail bio@bionutria.dk

Se mere på www.bionutria.dk/files/files


Med grønne hilsener
Ove Andersen / BioNutria DanmarkKlik her, hvis du ikke ønsker at modtage denne nyhedsmail fremover!