Nyhedsbrev 5/2012

Her lige før sommerferien udsender vi en huskeliste for juli og lidt ind i august.

Forebyggende svampebekæmpelse.

Rigtig mange baner anvender sig i dag af konceptet forebyggende svampehæmmende gødskning. Konceptet er opbygget på anvendelse af vore flydende BioGolf gødninger, samt BioFosfit. Strategien opdeles på hæmning af svampe i jorden og etablerede svampeangreb på bladene.

Svampene i jorden behandles med BioFosfit og svampene på bladene behandles med Fusarium Inhibitor. Udover Fusarium Inhibitor har en lang række af vore gødninger, f.eks BioStar Classic, en direkte svampehæmmende effekt. Se mere på www. bionutria.dk/files/files

For at sikre den bedst mulige effekt er det vigtigt at BioFosfitén anvendes på det optimale tidspunkt. Og hvornår er det så? Ifølge Botaniska Analysen, som er den virksomhed med langt den største erfaring, bør BioFosfit anvendes i slutningen af juli - ca. den 20. juli, igen ca. den 01. august og en tredje udbringning ca. den 10. august. Vælges denne strategi er der meget store chancer for at bekæmpe svampene.

BioFosfit har i forsøg vist en betydelig effekt mod Pythium Blight. Der kan derudover forventes en effekt på andre svampe, men det vender vi tilbage til.

Læs om det i nyhedsbrev nr. 6 2011 her:


Vores anbefalede dosering er 10 l. BioFosfit/udbringning. BioFosfiten kan med fordel blandes med 6-10 l BioFlow, afspændingsmiddel/ha.

MEGET VIGTIGT:- bedste effekt opnås når jorden er våd og græsserne er tørre.

Fusarium Inhibitor

Fusarium Inhibitor har ingen hæmmende effekt på skadelige svampe i jorden, men har en særdeles god effekt på etablerede svampeangreb på bladene. Fusarium Inhibitor udbringes i en dosering på 100 l./ha i blanding med 100-200 l vand/ha. På tørre planter. Gødningen anvendes med fordel gennem hele vækstsæsonen og vinteren.

Udover at stoppe svampeangrebene, tilføres der mangan, kobber, svovl og jern. Gødningen giver samtidigt en særdeles attraktiv farve på græsserne.

Vi har tidligere nævnt, at vi kan forstærke gødningernes svampehæmmende effekt ved at sænke pH i gødningen - oven i købet er det billigt.

Kontakt os gerne for en udførlig, personlig rådgivning som giver dig den nyeste viden.Din succes – er vores succes, så enkelt er det!Kontakt

Jens Peder Lilholt
Telefon 40 37 90 86, eller mail jp@bionutria.dk

Niels-Peter Jensen
Telefon 40 12 90 86, eller mail npj@bionutria.dk


RÅDGIVNING:

Ove Andersen
Telefon 0046 76 100 54 19 eller mail bio@bionutria.dk

Se mere på www.bionutria.dk/files/files


Med grønne hilsener
Ove Andersen / BioNutria Danmark
Klik her, hvis du ikke ønsker at modtage denne nyhedsmail fremover!