Nyhedsbrev 3/2012
Det har været koldt, meget koldt og meget længe...

Det har, på nogle baner, medført betydelige fustrationer. Men heldigvis er varmen på vej og når I får dette nyhedsbrev er alt sikkert O.K.


Huskeliste

Når varmen kommer, vil græsserne virkeligt begynde at vokse og dermed vil der med al sandsynlighed opstå calciummangel i planterne. Planter som lider af calciummangel har en øget modtagelighed overfor svampesygdomme og BioCalcium er derfor en meget vigtig brik i den forebyggende svampebekæmpelse.

Calcium er desuden et makronæringsstof som skal være til rådighed for planten. Mangler der calcium, er planterne slappe og green´s langsomme. Bemærk venligst at selv om der er tilført calcium til jorden er denne så langsomt optagelig for planten, at der i perioder med kraftig vækst vil opstå calciummangel.


Husk derfor at udbringe den første BioCalcium - NU!

PS. Læs mere på vores datablad.


Link BioCalcium


Sommerprogrammet er sikkert sat i gang og anvender du vores Scandinavian Way koncept, skal du blot udbringe gødningen som aftalt. Konceptet tager højde for tildeling af samtlige næringsstoffer, på det rigtige tidspunkt og i den rigtige mængde.

Anvender du ikke konceptet, er du meget velkommen til at tage kontakt med os for råd og vejledning. Vi kan altid sammensætte et program/produkter som kombineres med den type gødning du anvender.

Husk blot på, at mikronæringsstoffer og sporstoffer er meget vigtige for planten. Og indholdet i faste gødninger er ganske enkelt ikke tilstrækkeligt.

Vi tilbyder mikronæringsstoffer og sporstoffer i forskellige emballagetyper og forskellige kombinationer.

Følg nedenstående link eller kontakt os for en - løsning tilpasset dine behov.


Link BioStar Classic
Link BioStar Links
Link Fusarium Inhibitor


BioFosfit

Jeg regner med, at I har udbragt den første tildeling af BioFosfit ellers skal det gøres nu. Vi har nye anbefalinger på vej, som giver en endnu bedre effekt af BioFosfitén, men det vender vi tilbage med senere.

Forsøgene med BioFosfit, som udføres af Botaniska Analysgruppen, udvides i år, men i en endnu større skala og med et lidt andet formål. Jeg havde håbet på at kunne lave forsøg i flere lande, men forsøgene er ganske kostbare og der laves derfor kun forsøg i Sverige i år.


Link BioFosfitAnvendelse af jern på golfbanen...

Undertiden tages debatten op om anvendelsen af jern på golfbanerne, i debatten fokuseres ikke mindst på tilførslen af jern. Herunder ikke mindst mængden af jern.

Hvor meget eller hvor lidt der skal anvendes er op til den enkelte greenkeeper, men det er vigtigt at gøre sig klart at jern på golfbanen har flere funktioner. Vær i øvrigt også opmærksom på om jernet tilføres i en fast gødning eller i flydende form, der er meget stor forskel på effekten.


Det er imidlertid vigtigt, at gøre sig klart at:

Jern er et vigtigt plantenæringsstof som, udsprøjtet over græsserne har betydelige svampehæmmende egenskaber og som et yderligere plus giver græsserne en flot farve.

Vi kan variere, og vi gør det ofte, jerntildelingen alt efter greenkeeperens ønske og behov. Da vi ønsker at greenkeeperen har så stor viden som muligt om faktiske forhold tillader vi os at sende dette link til jer. Det er vældigt interessant, men for en del måske lidt uforståeligt.

Har I lyst til uddybende kommentarer er jeg naturligvis til rådighed.Græsfrømarkedet

I forbindelse med, at Niels Peter Jensen, begyndte ved os tog vi græsfrø med på programmet. Det har – ikke uventet, været en succes. Og det er måske grunden til, at der tilsyneladende er udbrudt priskrig på græsfrømarkedet.

Vi vil gerne gøre opmærksom på, at vi uden problem matcher både pris og kvalitet og har du lyst til en snak om priser, kvaliteter og sorter er både Jens Peder og Niels Peter til rådighed.
De er altid klar til en god handel.


Din succes – er vores succes, så enkelt er det!Kontakt

Jens Peder Lilholt
Telefon 40 37 90 86, eller mail jp@bionutria.dk

Niels-Peter Jensen
Telefon 40 12 90 86, eller mail npj@bionutria.dk


RÅDGIVNING:

Ove Andersen
Telefon 0046 76 100 54 19 eller mail bio@bionutria.dk

Se mere på www.bionutria.dk/files/files


Med grønne hilsener
Ove Andersen / BioNutria Danmark
Klik her, hvis du ikke ønsker at modtage denne nyhedsmail fremover!