Nyhedsbrev 2/2011

PRODUKTNYHED: BioGolf Foliar KMg+Fe

Ny gødning kan løse typisk forårsproblem

Den nye gødning med navnet BioGolf Foliar KMg + Fe er beregnet til at hæve kalium og magnesiumindholdet i planten gennem bladoptagelse.

Den er dermed den første af vore gødninger som er decideret beregnet til at blive optaget gennem bladene.

Typisk forårsproblem
I det tidlige forår vil der ofte være kaliummangel, hvilket skyldes at kalium gennem vinterhalvåret er blevet udvasket. Problemet er naturligvis størst hvor vækstlaget ikke har været frosset samt i områder med en meget lav CEC.

Det er ikke noget nyt eller ukendt problem, og den traditionelle løsning har da også været at tilføre en stor mængde kalium. Det er imidlertid, af flere årsager en meget dårlig løsning. Først og fremmest vil den kalium, som ikke umiddelbart bliver optaget af græsserne, være meget udsat for nedvaskning. Dermed går den tabt. Et andet, og næsten værre problem er, at græsserne tilhører en plantegruppe, som er i stand til og altid optager kalium som en luksusoptagelse – hvis der er kalium nok til rådighed. Denne luksusoptagelse fremkalder automatisk en magnesiummangel i planten. Det er derfor vigtigt, at tilføre både kalium og magnesium og i det rette forhold.

For at afhjælpe problemet har vi derfor følgende enkle og billige løsning.

Trin 1. tilfør den nye gødning i en mængde på 20 l/ha. Gødningen udbringes i en vandmængde på 200-300 l vand/ha.

Dyserne skal være de samme som anvendes når der udsprøjtes fungicid, herbicid eller insecticid.

Behandlingen kan gentages med én uges interval.

Er kaliummangel graverende (meget lave kaliumtal), bør kaliumtallet hæves gradvis ved en tilførsel af kalium gennem sæson. Tilførselen skal naturligvis være højere end den mængde græsserne forbruger. Der bør samtidigt tilføres magnesium.

Såvel kalium som magnesium bør tilføres som flydende gødning.

Jeg vil derfor gerne henlede opmærksomheden på vores flydende kalium gødning samt vores flydende magnesiumgødning. Disse gødninger har gennem en årrække, med stor succes, været anvendt til at korrigere henholdsvis kalium og magnesiummangel.

Den prisbevidste chefgreenkeeper kan i øvrigt glæde sig over, at de tre ovennævnte gødninger alle har en lav pris.

For den teoretisk interesserede læser kan jeg anbefale at følge nedenstående link som giver mulighed for at læse om kaliums rolle i planten. Der er samtidigt omtalt flere andre næringsstoffer.

Link til wikipedia.org

Når nu foråret står lige for døren vil jeg endvidere gerne henlede opmærksomheden på vores BioCalcium som er stort set uundværlig i kampen mod svampesygdomme, BioFlow som løser problemet med tørkepletter og sidst, men ikke mindst vores BioFosfit som, sammen med BioGolf Fusarium Inhibitor er et absolut must, hvis man ønsker en biologisk bekæmpelse af skadelige svampe.

Du kan få 150 kg Foliar KMg + fe, + 150 kg BioCalium + 6*10 l Flow og 6*10 l BioFosfit leveret på én europalle.

Få den leveret sammen med forårsleverancen og spar mange penge i fragt. BioGolf Fusarium Inhibitor leveres i 1000 l. containere eller lågfade.

Link til BioGolf Foliar KMg+Fe
PRODUKTNYHED: BioStar Links

BioStar Links – til rødsvingel og Linksbaner

Vi har nu besluttet at tage et mængdemæssigt mindre produkt med i rækken af standardprodukter. Gødningen hedder BioStar Links. Gødningen minder til forveksling om vores BioStar Classic og har de samme fremragende egenskaber, men på ét meget vigtigt punkt adskiller den sig. Den giver ikke den samme meget grønne farve.

Da vi for få år siden var aktive i Skotland leverede vi gødning til Carnouistie.

Vores BioStar blev anvendt i første omgang, men gav for meget farve. Vi fremstillede derefter BioStar Links som derefter blev brugt.

Vi er lidt stolte over, at kunne sige om BioStar Links at den er udviklet til, afprøvet af, og anvendt på Carnouistie, som af mange regnes som verdens fineste linksbane.

Har du et ønske om, at få samme look på greens, samtidigt med at du tilfører samtlige mikronæringsstoffer og sporstoffer samt enkelte makronæringsstoffer er det bare at kontakt os.

Til slut vil jeg, som så mange gange før, gøre opmærksom at vi kan og vil fremstille gødning som er tilpasset dine ønsker.

Link til BioStar Links


Vi ønsker alle en god sæson...

Se andre spændende produktnyheder her...

For yderligere oplysninger kan du kontakte:

SALG:
Jens Peder Lilholt
Telefon 40379086, eller mail jp@bionutria.dk

Lasse Rasmussen
Telefon 40129086, eller mail lr@bionutria.dk

RÅDGIVNING:
Ove Andersen
Telefon 0046 76 100 54 19 eller mail bio@bionutria.dk

Se mere på www.bionutria.dk/files/files


Med grønne hilsener
Ove Andersen / BioNutria DanmarkKlik her, hvis du ikke ønsker at modtage denne nyhedsmail fremover!