Kan du ikke se billederne? Klik her og se nyhedsmailen i din browser!
 

Nyhedsbrev 5/2010


 

Svampebekæmpelse

Nu er det både blevet varmt og fugtigt og betingelserne for svampeangreb er blevet yderligere optimeret. Der er derfor al mulig grund til at være på vagt og anvende alle til rådighed værende midler for at undgå/bekæmpe et svampeangreb. Men hvilke midler findes der? Desværre er mulighederne for en decideret kemisk bekæmpelse stærk begrænsede, men der findes andre løsninger.

Som de fleste sikkert ved, arbejder vi i Sverige og ved en af vores kunder, Mariestad Golfklub, som anvender The Scandinavian Way konceptet, bruges Binab produkterne i kombination med vore gødninger. På denne måde er det lykkedes at holde banen fri for svampeangreb. Binab produkterne er svampe (ikke skadelige), som konkurrerer med de skadelige svampe. Binab forhandles i Danmark af Garta.

Vores anbefaling er derfor at blande Binab med vores egen Fusarium Inhibitor. Så kan der ikke gøres mere, med mindre man kan finde egnede og godkendte kemiske midler. Er du interesseret i mere viden kan du følge dette link www.plante-dokter.dk


Calcium

Forhåbentlig har I nu tilført den første calcium gødskning i år og er det ikke tilfældet vil jeg stærkt anbefale at det bliver gjort nu. Lider en plante af calciummangel er den ekstra modtagelig for svampesygdomme.

Vores egen BioCalcium løser en eventuel calciummangel let og effektiv og samtidigt hermed er den både nem at anvende og billig i brug.

En af vore kunder Kristian Nielsen, chefgreenkeeper i Hvalpsund Golfklub, blev af en vore konkulegaer (Kristian´s meget sigende udtryk) gjort opmærksom på, at Calcium fjerner goldfodsyge. Det er ikke tilfældet. Det eneste kendte næringsstof, som har en dokumenteret effekt på goldfodssyge, er mikronæringsstoffet Mangan (Mn). Der er udført flere forsøg som viser at der skal tilføres minimum 4,5 kg rent mangan/ha for at opnå en statisk sikker effekt på goldfodssygen.

The Scandinavian Way konceptet, er dermed det eneste gødningskoncept som opfylder kravene.


Ny (billig)pumpe til flydende gødning

En anden af vore kunder, chefgreenkeeper John Nielsen, Kokkedal golfklub viste mig en pumpe som han anvender til at flytte gødningen fra containeren og over i sprøjten. John, er stor fortaler for pumpen og har anvendt den i, foreløbig, 2 år uden problemer. Prisen er ca. 450 dkr. Derudover skal der købes lidt slange og spændebånd. Tak for tipset John.

Her i forbindelse med min omtale af pumpen kom jeg til at tænke på om I egentlig ved hvilken farve vand har. Nej, jeg tænkte det nok. Derfor følgende lille belæring. Vand er blåt.

For nu ikke at tage æren af denne for så mange nye viden, vedhæfter jeg dette interessante link www.nbi.ku.dk


Som afslutning på vores nyhedsbrev vil jeg opfordre til at få bestilt BioGolf Fusarium Inhibitor, hvis I da ikke allerede har det stående. Det samme med BioStar Classic, som i lighed med Fusarium Inhibitor har svampehæmmende effekt. BioCalcium, hvis ikke I har udbragt Calcium. Binab og det gør helt ondt at henvise til konkurrenten, hvis I har lyst til at afprøve dette produkt.

John´s pumpe kan bestilles ved Jens Peder på telefon +45 40 37 90 86 eller ved Lasse på telefon +45 40 12 90 86. De er begge meget ivrige efter at tage imod ordrer.


For yderligere oplysninger kan du kontakte:


Jens Peder Lilholt
Telefon 40379086, eller mail jp@bionutria.dk

Lasse Rasmussen
Telefon 40129086, eller mail lr@bionutria.dk

Ove Andersen
Telefon 0046 76 100 54 19 eller mail bio@bionutria.dk

Se mere på www.bionutria.dk/files/files

 

Med grønne hilsener

Ove Andersen / BioNutria Danmark


 

Klik her, hvis du ikke ønsker at modtage denne nyhedsmail fremover!