Kan du ikke se billederne? Klik her og se nyhedsmailen i din browser!
 

Nyhedsbrev 4/2010


 

Koldeste maj i 14 år

Langt om længe kom varmen. Selv om det ikke er de helt ekstreme varmegrader vi måler er det stadigvæk så tilpas varmt, at væksten nu for alvor er kommet i gang. Varmen har ventet længe og med megen utålmodighed. Og med god grund. Golfspillerne har været utålmodige efter at gense den fine bane de er vant til og greenkeeperen har været utålmodig efter at få gang i væksten således at vinterens skader kan blive renoveret. En lille cruise på DMI´s hjemmeside viser, at det har været den koldeste maj måned i 14 år. Følg linket og se med egne øjne. www.dmi.dk


Midnatsgolf - så er det nu

Jordaksen har en hældning på 23 grader i forhold til solen, hvilket medfører at vi, i en (kort) periode af året har midnatssol. Altså en tilstand hvor solen ikke går ned. Dette kan opleves nu hvis man flytter sig til den nordlige polarcirkel. Jeg kan anbefale en spændende tur til Gällivara- Malmbergets GK som ligger nord for polarcirklen og som for øvrigt er verdens nordligste golfbane. På banen anvendes BioGolf gødning. Afstand fra Gøteborg er ca. 1.800 km. Svarende til 2 dages kørsel. Når du nu er deroppe i det fantstiske svenske nordland kan du samtidigt opleve nordlyset.

Læs mere på følgende link: www.visitsweden.com


Kan græsserne selv fixere kvælstoffet?

Her et link til en spændende nyhed med enorme muligheder: www.mb.au.dk


BioFlow afspændingsmiddel

For at et afspændingsmiddel skal have den bedste effekt er det vigtigt at midlet anvendes forebyggende. Jeg vil derfor gentage min tidligere anbefaling som er: Hvis man ved, at der opstår tørkepletter i forbindelse med en tørkeperiode – skal der anvendes afspændingsmiddel. Doseringen er 6 * 10 l/ha. BioFlow kan med stor fordel udbringes sammen med gødningen. Optræder tørkepletter kun sporadisk kan man nøjes med at en punktbehandling.

Tilbud: Køb 6 * 10 l BioFlow og betal for 5*10 l.

Link BioFlow


BioCalcium

Nu vokser græsset hurtigt og er der ikke tilført calcium vil den kraftige vækst med stor sandsynlighed medføre at der opstår calciummangel. Det er uheldigt af flere grunde og her skal blot nævnes at planter der lider af calciummangel er slappe, ved kraftig calciummangel er vækstpunktet dødt, ofte kombineret med misdannede blade.
Bemærk i øvrigt at: Planter som har calciummangel har en stærk forøget risiko for at blive angrebet af skadelige svampe.

Calcium – Et vigtigt næringsstof i kampen mod svampesygdomme

Calcium, skal tilføres i flydende form.

Calcium er et makronæringsstof og indholdet i plantens tørstof er stort set det samme og i visse tilfælde højere end indholdet af fosfor. Der er i Sverige foretaget og bliver foretaget ganske mange bladanalyser og ifølge svenske golfkonsulenter er der ofte mangel på calcium. Calciummangel er alvorligt, da det medfører øget modtagelighed overfor en række svampesygdomme.

Der er flere problemer med at tilføre calcium. For det første er opløseligheden af calcium i fast form ofte så lav at det giver mange géner for spilleren. For det andet vil en calciumtilførsel til jorden ikke automatisk medføre at calciummangel i planten undgås, idet, calcium har en meget langsom bevægelighed i planten i planten. Da calcium transporteres i planten med transpirationsstrømmen betyder det, at i perioder med kraftig vækst, samt i meget fugtige perioder vil der ofte være calciummangel i planten. Dermed er planten mere modtagelig mod svampesygdomme. Den sikreste og absolut bedste måde at gødske med calcium er med flydende calcium som optages gennem bladene . BioCalcium er en flydende, særdeles effektiv og samtidig meget økonomisk calciumgødning.

For den private haveejer, kan der alternativt udsprøjtes ufortyndet skummetmælk, BioCalcium bruges af den professionelle greenkeeper.

BioCalcium giver, som vore øvrige produkter, ingen genér for golferen.

Link BioCalcium


Fusarium Inhibitor

Er en integreret del at The Scandinavian way gødningskonceptet, men kan med stor fordel anvendes på baner som anvender en anden gødningstype. Fusarium Inhibitor er en flydende gødning som via sin sammensætning har en svampehæmmende effekt. Gødningen vil derudover give græsserne en smuk dybgrøn farve. Fusarium Inhibitor har nu været markedsført i Danmark i 6 år og anvendes som svampehæmmende gødning på ca. 50 % af de danske golfbaner. Endvidere har produktet en meget stor udbredelse i Finland og Sverige. Gødningen har været anvendt i efterårs og vinterperioden, men erfaringerne fra golfbaner, der også har anvendt den i sommerperioden, er så positive, at vi nu anbefaler gødningen anvendt hele året.

Sammensætning

Fusarium Inhibitor er sammensat af næringsstofferne svovl, jern, mangan og kobber. Samtlige næringsstoffer er kendte for at have svampehæmmende effekt. En betydelig ekstra bonus er, at anvendes der 1.100 kg/ha tilføres græsserne ikke mindre end 5,5 kg rent Mn/ha. Det giver en statistisk sikker effekt på goldfodssyge. Gødningen tilfører derudover 15,8 kg Svovl og dækker samtidig græssernes behov for Jern, og kobber. Sidst, men ikke mindst indeholder gødningen kulhydrater som fungerer som energikilde til græsserne og til jordens mikroliv.

Anvendelse

Gødningen udbringes med intervaller på 3-4 uger, gerne ufortyndet og i en dosering på 100 l/ha. Gødningen må aldrig udbringes på frosne planter og ved umiddelbar udsigt til frost. Emballage Gødningen distribueres i hele containere 1.000 l = 1.100 kg. hvilket dækker en banes behov for gødning til én ha. Anden emballage efter aftale. Gødningen er gratis

Anvendes gødningen hele året kan du forvente et så lavt svampetryk at anvendelse af traditionelle fungicider kan reduceres betydeligt og i nogle år helt undgås. Dermed kan du på kemikaliesiden forvente så store besparelser, at Fusarium Inhibitor reelt er gratis.

Bemærk: Svampe kan ikke danne resistente former mod Fusarium Inhibitor.

Link Fusarium Inhibitor


BioStar Classic

BioStar Classic er den mest suveræne blanding af næringsstoffer der findes på markedet. Den dækker ethvert behov for mikronæringsstoffer og sporstoffer samt makronæringstofferne magnesium og Svovl.

Som sideeffekt er gødningen svampehæmmende.

Link BioStar Classic


For yderligere oplysninger kan du kontakte:


Jens Peder Lilholt
Telefon 40379086, eller mail jp@bionutria.dk

Lasse Rasmussen
Telefon 40129086, eller mail lr@bionutria.dk

Ove Andersen
Telefon 0046 76 100 54 19 eller mail bio@bionutria.dk

Se mere på www.bionutria.dk/files/files

 

Med grønne hilsener

Ove Andersen / Bionutria


 

Klik her, hvis du ikke ønsker at modtage denne nyhedsmail fremover!