Kan du ikke se billederne? Klik her og se nyhedsmailen i din browser!
 

Nyhedsbrev 3/2010


 

Til baneudvalget og greenkeeperen!

På mange golfbaner er der stadig problemer med at få græsset i gang, og lad mig gøre det helt klart: Det er ikke greenkeeperens fejl!

Problemet i år er, at græsserne på mange baner er voldsomt skadede efter den barske/svamperige vinter. Vi har også stadig problemer med lave temperaturer om dagen og på flere lokaliteter er der pletvis frost om natten.

De lave temperaturer medfører, at den biologiske aktivitet, herunder græssernes vækst, er meget lav og det eneste, der kan sætte skub i tingene, er højere temperaturer – så enkelt er det.

Ikke engang anvendelsen af specielle startgødninger, som f.eks vores egen PreStart, har nogen særlig effekt under de nævnte forhold.

Ud over de lave temperaturer kæmper mange greenkeepere med eftervirkningerne af et af de værste angreb af sneskimmel, som er set i mange år. Nu er det fristende at skrive nogle kloge ord om sneskimmel, men på nettet så jeg en virkelig god faglig artikel om emnet og bringer derfor dette link: http://www.plante-doktor.dk/sneskimmel.htm

Når vi nu er ved emnet sneskimmel, hører jeg fra mine udsendte medarbejdere, at der er megen tvivl om, hvorvidt man har angreb af sneskimmel eller om det er "snepest". Lad mig gøre det helt klart, at udtrykket "snepest" er et hjemmekomponeret synonym for det korrekte navn sneskimmel.

Endnu engang vil jeg opfordre til, at man besøger førnævnte hjemmeside.

Bemærk venligst, at en af de forholdsregler man kan tage overfor sneskimmelen, er at sænke kvælstoftilførselen om efteråret. En anden artikel, giver det gode råd, at græsset skal tilføres yderligere kalium om efteråret. Begge artikler har ret og begge forholdsregler er indbygget i vores efterårsprogram, som består af BioGolf Vinter og BioGolf Fusarium Inhibitor.

På et senere tidspunkt vil jeg vende tilbage med udførlig information om vores vinterprogram.

Du kan læse mere om emnet i vores nyhedsbrev nummer 1 – 2010 (klik).

Lad os se fremad og glæde os over at vi er på rette vej og at sommeren står lige for døren.

 

Med grønne hilsener

Ove Andersen / Bionutria


 

Klik her, hvis du ikke ønsker at modtage denne nyhedsmail fremover!