Bionutria Nyhedsbrev

Nyhedsbrev – september 2016

Effektive manganprodukter

Det er snart tid til at indkøbe mangan samt øvrige mikronæringsstoffer til vintersæden. BioNutria lagerfører et bredt program bestående af 4 mangantyper. Alle vore manganprodukter – på nær den økologiske – indeholder spredeklæbemiddel og kvælstof for at sikre maksimal optagelse og indtrængning i planten.
Vore listepriser starter ved 11 kr/l, hvilket betyder, at vi er absolut konkurrencedygtige i forhold til øvrige produkter på markedet.

BioMangan 180 NS – det prisbillige alternativ til pulver
BioMangan 180 NS er en flydende mangan, der er meget blandbar med plantebeskyttelsesmidler og er færdigformuleret med spredeklæbemiddel og kvælstof.
Hvis du er ude efter et billigt alternativ til pulver, der er nemt at håndtere, skal du vælge BioMangan 180 NS.

BioMangan 170 NSP – en nyskabelse indenfor manganprodukter
Med BioMangan 170 NSP kan du få et manganprodukt, der indeholder en meget kraftig kompleksbinder og således sænker pH i din sprøjtevæske. Det giver en helt unik blandbarhed og en bedre virkning af pH følsomme plantebeskyttelsesmidler. Samtidig reducerer/erstatter det behovet for tilsætning af andre pH kontrollerende additiver.
Ud over pH kontrol får du også en mindre mængde fosfor med i din mangansprøjtning, så planterne får en optimal start.

BioMangan 170 NSCu – Imødegå kobbermangel når du giver mangan
Med BioMangan 170 NSCu får planterne et godt tilskud af kobber sammen med mangan. Du bør vælge BioMangan 170 NSCu, hvis du har sortsandet jord, humusjord eller generel erfaring for kobbermangel.

BioMangan 170ECO – til økologiske afgrøder
Med BioMangan 170ECO kan økologer tildele mangan til en absolut attraktiv pris uden at skulle håndtere det formodet sundhedsskadelige pulver. BioMangan 170ECO kræver forudgående konsulenterklæring og har en max dosis på 9,4 L/ha.

Sådan anvender du BioMangan i efteråret

  • Mangan tildeles med 1-2 l ha/gang 1-2 gange i løbet af efteråret.
  • Flere sprøjtninger kan være nødvendigt på jorde, hvor der erfaringsmæssigt er manganmangel samt i følsomme afgrøder, f.eks. vinterbyg.
  • Man får ikke noget ud af hæve mangandoseringen væsentlig pr. sprøjtning da planten simpelthen ikke kan optage mere ad gangen. Derfor er gentagne sprøjtninger nødvendigt.

De fleste landmænd har stort fokus på mangan, men man må ikke glemme de øvrige mikronæringsstoffer, og vi oplever meget god respons på tilførsel i efteråret – især ved tidlig såning og på lettere jordtyper.

Vi anbefaler 2-3 l BioCrop OptiXL eller 2-3 l BioCrop OptiCu til al vintersæd når vi når 6-7 blads stadiet sidst på efteråret. Desuden bør man i tørre efterår overveje 1-2 l BioBor i raps omkring 8 bladsstadiet.

For at andre sprøjtemidler skal få optimal glæde af spredeklæbemidlet i vores produkter, skal man regne med at bruge 1 l BioMangan eller BioCrop produkt pr. 100 l sprøjtevæske.


I løbet af efteråret er vi at finde på mange markdemoer og møder mm. Du kan blandt andet møde os her:

MAJSDEMO FØR HØST 2016
Den 14-09-2016 kl. 10:00-12.30 hos Jysk Landbrugsrådgivning, Birkemosevej 20, 7200 Grindsted
Læs mere her

MAJSDEMO – I/S Isbjerg Møllegaard
Den 19-09-2016 kl. 10:30-13.30 hos I/S Isbjerg Møllegaard, Stilbjergvej 24, Varde
Læs mere her

GROVFODERDAG 2016
Den 22-09-2016 kl. 10:30 hos Agri Nord, Fyrkildevej 39, 9610 Nørager (1,5 km syd øst for motorvejsafkørsel "Haverslev")
Læs mere her

Husk at du altid kan se opdaterede priser, produkter mm. på hvor hjemmeside, samt at du er meget velkommen til at kontakte vort agroteam på nedenstående kontaktoplysninger.  


Med venlig hilsen
BioNutria Danmark

Rådgivning og Salg

Salgs- og produktkonsulent
Jens Bach Andersen

Mobil: +45 2712 6986
e-mail: jba@bionutria.dk


Salgs- og produktkonsulent
Lars Olsen

Mobil: +45 2880 9086
e-mail: lo@bionutria.dk


 

 

Klik her, hvis du ikke ønsker at modtage denne nyhedsmail fremover!